首页/GRE/正文

9月23日/29日GRE阅读逻辑机经 难题也能快速搞定

来源:网络 2020-05-22 09:33:49

免费留学咨询表

9月开始GRE考试高峰期正式到来,以后的考位会变得越来越难抢,考生好不容易抢到一次考试机遇也应当尽有可能珍惜并努力争取一次考试搞定GRE理想成绩。感觉考试压力越来越大,那么就赶紧来刷很新的9月GRE考试精准预测机经吧。参与9月23日/29日GRE考试的童鞋们赶紧来看!

9月23日/29日其余题型机经预测:作文/填空/数学 请走这里

短篇阅读

Ragwort was accidentally introduced to New Zealand in the late nineteenth century and, like so *ny invading foreign species, quickly became a pest. By the 1920s, the weed was rampant. What *de *tters worse was that its proliferation coincided with sweeping changes in agriculture and a *ssive shift from sheep farming to dairying.

Ragwort contains a battery of toxic and resilient alkaloids: even honey *de from its flowers contains the poison in dilute form. Livestock generally avoid grazing where ragwort is growing, but they will do so once it displaces grass and clover in their pasture. Though sheep can eat it for months before showing any signs of illness, if cattle eat it they sicken quickly, and fatality can even result.

1. The passage suggests that the proliferation of ragwort was particularly ill-timed because it

A. coincided with and exacerbated a decline in agriculture

B. took place in conditions that enabled the ragwort to spread faster than it otherwise would have done

C. led to an increase in the amount of toxic compounds contained in the plants

D. prevented people from producing honey that could be eaten safely

E. had consequences for livestock that were more dra*tic than they otherwise would have been

正确答案:E

题目解析:第二句说ragwort的繁殖赶上了新西兰农业的变化——从养羊到养牛;而很后一句话又说这样的草对牛的危害更大,so the proliferation of ragwort was particularly ill-timed

E选项:相比于其余方面,这样的草对家畜的影响更为巨大

The passage mentions that ragwort’s impact on New Zealand’s agriculture was especially severe because the plant’s proliferation “coincided with sweeping changes in agriculture that saw a *ssive shift from sheep farming to dairying.” The severity of the impact was increased because cattle, which were displacing sheep, are much more sensitive than sheep to the toxins contained in ragwort. This points to Choice E as the correct answer choice. Nothing in the passage suggests that the proliferation of ragwort coincided with a decline in agriculture (Choice A), occurred faster than it might have done (Choice B), or *de the plants more toxic (Choice C). There is a suggestion that ragwort honey might not be safe for hu*ns, but there is no indication that this *de the timing of the proliferation particularly unfortunate.

2. The passage implies which of the following about the problems ragwort poses to dairy farmers?

A. Milk produced by cows that eat ragwort causes illness in hu*ns who drink it.

B. Ragwort can supplant the plants nor*lly eaten by cattle.

C. Cattle, unlike sheep, are unable to differentiate between ragwort and healthy grazing.

正确答案:B

题目解析:尽管A有有可能正确,可是文章里没有任何Support。B由Livestock generally avoid grazing where ragwort is growing, but they will do so once it displaces grass and clover in their pasture.支持,C完全超出文章之外。

长篇阅读

Frederick Douglass was unquestionably the most famous African American of the nineteenth century; indeed, when he *d in *5 he was among the most distinguished public figures in the United States. In his study of Douglass’ career as a *jor figure in the movement to abolish slavery and as a spokes*n for Black rights, Waldo Martin has provoked controversy by contending that Douglass also deserves a prominent place in the intellectual history of the United States because he exemplified so *ny strands of nineteenth-century thought: ro*ntici*, ideali*, individuali*, liberal hu*ni*, and an unshakable belief in progress. But this very argument provides ammunition for those who claim that most of Douglass’ ideas, being so representative of their time, are now obsolete. Douglass’ vision of the future as a melting pot in which all racial and ethnic differences would dissolve into “a composite American nationality” appears from the pluralist perspective of *ny present-day intellectuals to be not only utopian but even wrongheaded. Yet there is a central aspect of Douglass’ thought that seems not in the least bit dated or irrelevant to current concerns. He has no rival in the history of the nineteenth-century United States as an insistent and effective critic of the doctrine of innate racial inequality. He not only attacked racist ideas in his speeches and writings, but he offered his entire career and all his achievements as living proof that racists were wrong in their belief that one race could be inherently superior to another.

While Martin stresses Douglass’ antiracist egalitariani*, he does not adequately explain how this aspect of Douglass’ thought fits in with his espousal of the liberal Victorian attitudes that *ny present-day intellectuals consider to be naive and outdated. The fact is that Douglass was attracted to these democratic-capitalist ideals of his time because they could be used to attack slavery and the doctrine of White supre*cy. His favorite rhetorical strategy was to expose the hypocrisy of those who, while professing adherence to the ideals of democracy and equality of opportunity, condoned slavery and racial discrimination. It would have been strange indeed if he had not embraced liberal ideali*, because it proved its worth for the cause of racial equality during the national crisis that eventually resulted in e*ncipation and citizenship for African Americans. These points *y seem obvious, but had Martin given them more attention, his *ysis might have constituted a more convincing rebuttal to those critics who di*iss Douglass’ ideology as a relic of the past. If one accepts the proposition that Douglass’ deepest commitment was to Black equality and that he used the liberal ideals of his time as weapons in the fight for that cause, then it is hard to fault him for seizing the best weapons at hand.

1. The passage as a whole can best be described as doing which of the following?

A. Explaining Douglass’ emergence as a *jor figure in the movement to abolish slavery

B. Tracing the origins of Douglass’ thought in nineteenth-century ro*ntici*, ideali*, and liberal hu*ni*

C. Analyzing Douglass’ speeches and writings from a modern, pluralist perspective

D. Criticizing Martin for failing to stress the contradiction between Douglass’ principles and the liberal Victorian attitudes of his day

E. Formulating a response to those who consider Douglass’ political philosophy to be archaic and irrelevant

正确答案:E

题目解析:问文章首要讲了什么

A. abolish slavery上的作用,太细节,错

B. FD idea的源头,文中没有提到,错

C. 分析FD的writing,细节,错

D. 批评M没能强调FD原则与LV原则的矛盾性。错,没提到矛盾

E. 回击那些人文FD 的idea过时的人,对

“These points *y seem obvious, but had Martin given them more attention, his *ysis might have constituted a more convincing rebuttal to those critics who di*iss Douglass’ ideology as a relic of the past. If one accepts the proposition that Douglass’ deepest commitment was to Black equality and that he used the liberal ideals of his time as weapons in the fight for that cause, then it is hard to fault him for seizing the best weapons at hand.”之句话是理解文章的关键,出此时文末。假如M更关注这点的话,那么他对人们认为D观点过时的反驳就会更有说服力。假如一本人的接受并认为D很深的目的是追求黑人的平等并运用了“liberal ideals”很为他反驳他人观点的武器,那是绝对不会错的。

2. It can be inferred that the “present-day intellectuals” believe that

A. although Douglass used democratic-capitalist ideas to attack slavery and racial inequality, he did not sincerely believe in those ideas

B. the view that Douglass was representative of the intellectual trends of his time is obsolete

C. Douglass’ opposition to the doctrine of innate racial inequality is irrelevant to current concerns

D. Douglass’ commitment to Black equality does not adequately account for his naïve attachment to quaint liberal Victorian political views

E. Douglass’ goal of ulti*tely doing away with all racial and ethnic differences is neither achievable nor desirable

正确答案:E

题目解析:Douglass’ vision of the future as a melting pot in which all racial and ethnic differences would dissolve into “a composite American nationality” appears from the pluralist perspective of *ny present-day intellectuals to be not only utopian but even wrongheaded.

这句话讲DF的观点在pluralist看来是utopian乌托邦 空想主义, 甚至wrongheaded。DF的想法不现实,缺乏实践无法实现。E选项中neither achievable nor desirable完美体现了这一个意思。

3. According to the passage, Douglass used which of the following as evidence against the doctrine of innate racial inequality?

A. His own life story

B. His vision of a composite American nationality

C. The hypocrisy of self-professed liberal idealists

D. The inevitability of the e*ncipation of African Americans

E. The fact that most prominent intellectuals advocated the abolition of slavery

正确答案:A

题目解析:He not only attacked racist ideas in his speeches and writings, but he offered his entire career and all his achievements as living proof that racists were wrong in their belief that one race could be inherently superior to another. 体现了A中的own life story。

逻辑阅读

Despite the fact that the health-inspection procedures for catering establishments are more stringent than those for ordinary restaurants, more of the cases of food poisoning reported to the city health department were brought on by banquets served by catering services than were brought on by restaurant meals.

Which of the following, if true, helps explain the apparent paradox in the statement above?

A. A significantly larger number of people eat in restaurants than attend catered banquets in any given time period.

B. Catering establishments know how *ny people they expect to serve, and therefore are less likely than restaurants to have, and serve, leftover food, a *jor source of food poisoning.

C. Many restaurants provide catering services for banquets in addition to serving individual meals.

D. The number of reported food-poisoning cases at catered banquets is unrelated to whether the meal is served on the caterer’s or the client’s premises.

E. People are unlikely to *ke a connection between a meal they have eaten and a subsequent illness unless the illness strikes a group who are in communication with one another.

正确答案:E

题目解析:

逻辑:食物中毒-->宴席被报告

假设:食物中毒一定会被报告(无论是在餐厅或者是在宴席上)

原文漏洞:尽管宴席上的食物比普通餐厅的食物经过了更严格的检查,可宴席上被报告出食物中毒的案例却多于餐厅的。

解题思路:假设取反(一切能够推翻假设的方法都能够)

E选项:给出了人们在普通餐厅吃饭中毒却不一定报告的状况,而在宴席上因为有认识的同伴一起进食从而能够确定是在宴席上中毒了。这是食物中毒一定会被举报的一种反例。

除去阅读逻辑机经,更有填空等价机经精彩内容 点击查看

GRE机经为GRE频道独家原创,转载请以超链接形式标注本文出处,并附上此申明,否则将追究法律责任。

免费留学咨询申请表 (免费推荐留学中介/审核留学方案/获取权威留学资料等)

 

为了更好的为您服务,请补全方案信息

确定